ניו פריזמה https://newprism.co.il/ שרשרת אספקה ,תפעול , שירות ,שיפור ביצועים Tue, 07 Feb 2023 06:22:04 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://newprism.co.il/wp-content/uploads/2021/09/cropped-NP-New-Prism-logo-32x32.jpg ניו פריזמה https://newprism.co.il/ 32 32 תהליך שיפור מתמיד באמצעות ניהול רזה LEAN MANAGEMENT https://newprism.co.il/%d7%aa%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9a-%d7%a9%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%99%d7%93-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a8%d7%96%d7%94-lean-manage/ Mon, 06 Feb 2023 15:28:36 +0000 https://newprism.co.il/?p=5742 בסיסה של הפילוסופיה של ניהול רזה -LEAN  היא למקסם את הערך ללקוח תוך כדי צמצום  הבזבוז. בזבוז מוגדר  כפעולה או הוצאה שהלקוח אינו מוכן לשלם עבורה Lean הוא כלי אוניברסלי שיכול להשפיע על ביצועים של כל חברה, בכל תחום עיסוקה. Lean זוהי פילוסופיה עסקית שלמה שקיימת כבר עשרות שנים,היסודות שלה בנויים על הסרת תהליכים שאינם […]

הפוסט תהליך שיפור מתמיד באמצעות ניהול רזה LEAN MANAGEMENT הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>
בסיסה של הפילוסופיה של ניהול רזה -LEAN  היא למקסם את הערך ללקוח תוך כדי צמצום  הבזבוז.

בזבוז מוגדר  כפעולה או הוצאה שהלקוח אינו מוכן לשלם עבורה

Lean הוא כלי אוניברסלי שיכול להשפיע על ביצועים של כל חברה, בכל תחום עיסוקה.

Lean זוהי פילוסופיה עסקית שלמה שקיימת כבר עשרות שנים,היסודות שלה בנויים על הסרת תהליכים שאינם מביאים ערך לתוצר הסופי.

 

שלושת היסודות  של  Lean:

  1. מתן ערך מנקודת המבט של הלקוחות.
  2. ביטול הבזבוז .
  3. שיפור מתמיד של התהליכים כדי לשרת טוב יותר את הלקוחות.

שלושת היסודות הללו של אסטרטגיית Lean יכולים להביא לתוצאות אפקטיביות בשיפור היעילות, הפרודוקטיביות וניהול הזמן.

באמצעות הליך מיפוי כל פעולה שלא מביאה  ערך למוצר או לשירות הסופי, ניתן להביא עסק ליעילות גבוהה לצד צמצום הבזבוז.

בזבוז יכול להיות:

  • עיבוד עודף -תהליכים מיותרים
  • תנועות מיותרות
  • המתנה
  • מוצר פגום
  • מלאי לא נדרש
  • ייצור עודף -שימוש יתר במשאבים

מקורות הניהול הרזה:

lean מגיעה במקור מחברת הרכב טויוטה, שם Lean הוטמעה כדי לתאר את המודל העסקי הייחודי שבו השתמשה   ענקית ייצור הרכב המצליחה

זו הסיבה ש Lean מכונה לעתים " Toyota Way " מכיוון שהיא נגזרת ממערכת הייצור של חברת טויוטה.

 

עקרונות ה Lean:

Pull -ייצור במשיכה ,כלומר הייצור מתבצע על פי דרישת הלקוח ולא על פי יכולות ייצור

Just in time-ייצור בדיוק בזמן, אופטימיזציה בשטף אספקה וייצור

מניעת בזבוז-ביטול כל הפעולות שלא מוסיפות ערך ללקוח/למוצר

שיפור מתמיד של תהליכים: הקטנת עלויות ,שיפור איכות, שיפור יכולות ייצור ושיתוף מידע

איכות מושלמת: שאיפה לאפס פגמים וטעויות  ,גילוי וטיפול בבעיות בשלב המקור

ספקים: בניית מערכת יחסים ארוכת טווח עם ספקים

עובדים: השקעה בהון האנושי -לשבץ את העובד הנכון במקום הנכון

 

 

מעגל חמשת השלבים בניהול רזה ליצירת תהליך שיפור מתמיד:

 

1.זיהוי ערך: השלב הראשון ביישום Lean הוא זיהוי ערך מנקודת המבט של הלקוח הסופי. כדי לעשות זאת, צריך להבין מה מניע מכירות? מה שעושה את החברה שלך כל כך טובה? איזה ערך מקבלים הצרכנים מהחברה שלך?

2.מיפוי זרימת  הערך: השלב השני כולל מיפוי של כל השלבים עבור כל מוצר או שירות בנפרד.

שלב זה כולל את כל הפעולות שהעסק שלך נוקט כדי לספק ללקוח שלך את הערך שזוהה  .

3.זרימה ברצף : לאחר מיפוי זרימת הערך   נבדוק אילו שיפורים ניתן לבצע? מיפוי  התהליכים  שאינם יוצרים ערך ואם אפשר מבטלים אותם. אם אתה לא יכול לבטל אותם נדרש לשפר אותם. הפוך את התהליך יצירת הערך להליך  ברצף צפוף כך שהמוצר יזרום בצורה חלקה ללקוח במספר הקטן ביותר של שלבים. לא ניתן  להעביר פגמים לאורך השרשרת.

4.צור משיכה: עם הצגת הזרימה, תן ללקוחות למשוך ערך מהפעילות הבאה במעלה הזרם כך שהעבודה תתבצע רק אם יש צורך בכך. שלב זה הוא המפתח בסילוק בזבוז – משאבים וזמן כאחד.

5.שיפור מתמיד: לאחר הרצה אחת של שלבים 1-4  חיוני שתחזור להתחלה לשלב אחד ולחזור על אותו תהליך, שוב ושוב.

לאחר שנוצרו זרימה ומשיכה, חוזרים על מעגל השיפור המתמיד  שוב ושוב, מתוך שאיפה להגיע  למצב שבו כל שלב בתהליך מספק ערך מקסימלי.

לאורך זמן, חידוד מתמשך זה של תהליכי הייצור יבטל צווארי בקבוק והפרעות, ויגדיל את מהירות הייצור מבלי לוותר על האיכות. ניהול המידע הופך לפשוט יותר ובעיות מטופלות  בקלות רבה יותר. יישום  התהליך יסיר כל בזבוזים לא רצויים  תוך מתן תחושת ערך לעובדים.

חשוב שכל עובד ירגיש בעל ערך ובעל השפעה כך ניתן להבטיח שהתהליך יעבוד מהיסוד.

ישנן דרכים שונות שבהן ניתן לעודד סוג זה של התנהגות במקום העבודה הרעיון הוא לייצר מערכת יציבה שבה כל מהלך  יוצר ערך. ניתן להשיג זאת רק באמצעות מאמץ ושיפור מתמשכים.

כיצד Lean יכול להועיל לעסק שלי?

אנו מזמינים גם אתכם לתכנן ולנהל תהליך של שיפור מתמיד באמצעות ניהול רזה עם צוות המומחים שלנו בשיטת ניו פריזמה 360°

 

הפוסט תהליך שיפור מתמיד באמצעות ניהול רזה LEAN MANAGEMENT הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>
תכנון ובקרה של מערך השירות https://newprism.co.il/%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%91%d7%a7%d7%a8%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9a-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa/ Mon, 09 Jan 2023 11:37:18 +0000 https://newprism.co.il/?p=5661   תכנון ובקרה של מערך השירות. תכנון והתאמת משאבים הינם כלים  מהותיים לפעילות תקינה ורווחית של כל ארגון ,מחד נדרש למנוע  כשלים תפעוליים כגון  זמני המתנה  ארוכים , פערי ידע, זמינות תורים וכו' ומאידך מניעת  בזבוז משאבים בהקצאת יתר של אמצעי ייצור: תקני כ"א ,שעות עבודה, ציוד  שטחי מסחר וייצור . ניהול מערך השירות מתבצע […]

הפוסט תכנון ובקרה של מערך השירות הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>

 

תכנון ובקרה של מערך השירות.

תכנון והתאמת משאבים הינם כלים  מהותיים לפעילות תקינה ורווחית של כל ארגון ,מחד נדרש למנוע  כשלים תפעוליים כגון  זמני המתנה  ארוכים , פערי ידע, זמינות תורים וכו' ומאידך מניעת  בזבוז משאבים בהקצאת יתר של אמצעי ייצור: תקני כ"א ,שעות עבודה, ציוד  שטחי מסחר וייצור .

ניהול מערך השירות מתבצע באמצעות תהליך  קבוע  אשר מוצא את האיזון המתבקש  בין רמת השירות הרצויה לבין יעילות תפעולית .

 

 

 

 

 

הגדרת רמת שירות רצויה S.L.A

Service Level Agreement   מגדיר את תנאי השירות ללקוחות הפנימים והחיצוניים של החברה ומייצר הסכם מובן ומדיד שניתן לבקרו ולגזור ממנו מדדי ביצוע כגון: אחוז המתנות העולה על המוגדר, אחוז תקלות ביחס למוגדר וכד', הגדרת סטנדרט השירות הכרחי כחלק מהגדרת המוצר והתקציב הנדרש לשם כך.

חיזוי והקצאת משאבים

לאחר שהוגדר סטנדרט השירות מתבצע  הליך של חיזוי היקף העבודה ,צפי לקוחות ברזולוציה של עונות, ימים בשבוע, משמרות ,שעות , צפי העבודה מתורגם  למשאבים הנדרשים באמצעות כלים מקצועיים ושיטות מעולמות התפעול וארגון ושיטות.

בארגונים  אשר פוגשים את הלקוח באמצעות זימון תור, נדרשת מתודולוגיה לניהול  יומני זימון הלקוחות תוך התייחסות לזמינות התורים המצופה על ידי הלקוח וניצול משאב היומן באופן מיטבי ,יצירת חוקיות, מענה לno show (אי הופעת לקוח) זמני מוקצב לפגישה וכד'  .

בהמשך התהליך במפגש עם הלקוח  נדרש להגדיר תהליך מקצועי לניהול מסע הלקוח , תהליך שיכלול חווית לקוח  מוצלחת בהתאם לסטנדרט  אשר הוגדר בתחילת התהליך.

בקרת שירות:

לעיתים נוצרים פערים בין סטנדרט השירות אשר הגדירה הנהלת החברה לבין השירות אשר מתקבל בפועל בשטח, פערי שירות אילו עלולים להגיע לכדי אי שביעות רצון ,תלונות ועד לשיימניג ברשתות החברתיות .

בכדי ל את פערי שירות נדרש לבצע בקרת שירות באופן שוטף באמצעות מספר כלים:

מערכות מידע ניהוליות: במערכי שירות בהם תהליך השירות ממוחשב ניתן להגדיר מסכים ניהוליים אשר מציגים באון ליין כל חריגה מסטנדרט השירות לדוגמא: שיחות שננטשות ,זמינות תורים נמוכה, זמן המתנה ארוך.

לקוח סמוי :במסגרת הבדיקה נמדדים פרמטרים שהוגדרו מראש  והם מוצגים לנותני השירות ולהנהלה  בדו"ח מפורט , לאחר מספר ביקורות ניתן לנתח מגמות ,ולהמליץ על דרכי פעולה

סקר שביעות רצון: יצירת מספר פלטפורמות תקשורת ללקוח לשיתוף חווית השירות  בסיום הליך השירות .

 

פעולות מתקנות:

בסיום שלב הבקרה  מתבצעות פעולות מתקנות  ,אילו צריכות לדייק את פעילות מערך השירות ויכולות לכלול :

  • תיקוף תכנון צפי פעילות מול הפעילות בפועל
  • הקצאת משאבים נוספים על מנת לעמוד ברמת השירות.
  • צמצום משאבים תוך עמידה ברמת השירות שהוגדרה.
  • הגדרה מחדש של רמת השירות.

 

אנו מזמינים גם אתכם  לתכנן ולנהל את מערך השירות שלכם במקצועיות וביעילות  עם צוות המומחים שלנו בשיטת ניו פריזמה 360°

 

 

 

 

 

 

הפוסט תכנון ובקרה של מערך השירות הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>
מושגי יסוד בניהול מלאי https://newprism.co.il/%d7%9e%d7%95%d7%a9%d7%92%d7%99-%d7%99%d7%a1%d7%95%d7%93-%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%9c%d7%90%d7%99/ Wed, 16 Nov 2022 12:21:52 +0000 https://newprism.co.il/?p=4378 אופן ניהול מלאי של החברה  משפיע על פעילותה  בהיבטים  הפיננסים, שירותים, תפעולים וכן על  שורת הרווח של החברה .

הפוסט מושגי יסוד בניהול מלאי הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>

ארגונים המספקים שירות וכן ארגונים יצרניים צורכים מוצרים על מנת לקיים את פעילותם השוטפת  ,תחום  ניהול  המלאי  כולל בתוכו עולם רחב  של מושגים ,חישובים, תחזיות, עלויות , סיווגים ומדדים.  אופן ניהול מלאי של החברה  משפיע על פעילותה  בהיבטים  הפיננסים, שירותים, תפעולים וכן על  שורת הרווח של החברה , באמצעות ניהול  נכון של מלאי ניתן להשפיע  על הפחתת אובדנים וגניבות, צמצום מלאי מת, צמצום מוצרים  פגי תוקף, הקטנת חוסרי אספקה, שיפור השירות, תמיכה בתחזית מכירות ,עלויות אחזקת המלאי ועוד .

מקובל לסווג את המלאי לכמה סוגים:

מלאי חומרי גלם -מלאי מוצרים המשמשים לייצור המוצר הסופי הנמכר.

מלאי תוצרת בתהליך-מלאי מוצרים אשר בתהליך ייצור אך אינם מוכנים עדיין להפצה .

מלאי תוצרת גמורה -מלאי מוכנים המוכן לאחסנה, הפצה.

רכישה ואחזקת מלאי כרוכות  בהוצאות אשר באות  לידי ביטוי בסעיפי הוצאות שונים וכוללות את עלות המלאי ואת העלויות הנגזרות מרכישתו ואחסנתו, בין עלויות אילו ניתן למנות :

עלות ההון: זוהי העלות של הכסף באם המלאי נרכש באמצעות הלוואה או רווח אלטרנטיבי שיכולה לקבל החברה בהסטת השקעה במלאי לאפיק אחר.

עלות בלאי  ואובדנים: הכוונה למלאי שנפגם, אבד, נגנב, לא נמכר בעתו.

עלות אחסנת מלאי: כוללת את עלויות המקום בו מאוחסנים המוצרים עלויות אילו כוללות שכירות, דמי ניהול, חשמל, ארנונה, שכר עובדים ,ביטוח וכו'

על מנת להבין  את אפשרויות התכנון וניהול המלאי נכיר מספר  מושגים בסיסיים:

זמן אספקה: פרק הזמן אשר חולף ממועד ביצוע ההזמנה עד האספקה שלו בפועל ,האם גודל ההזמנה שלי יהיה זהה אם הספק שלי מספק לי כל יום? כל שבוע ?כל חודש ?

צריכה על פני פרק זמן : כמה יחידות נצרכות ,נמכרות על פני ציר הזמן ,בהתאם לנתוני עבר מבצעים הערכה עתידית  .

מלאי ביטחון:  נקבע באמצעות ימי מלאי מינימום לדוגמא:  חברה  מוכרת  5 יח' ממוצר בממוצע ביום ,על מנת למנוע אפשרויות לחוסרים מחליטים על מלאי מינימום של 10 ימים כלומר  5 יח' נמכרות ביום כפול 10 ימי מלאי ביטחון =50 יח' מלאי ביטחון

נקודת הזמנה: מגדירה  את הנקודה בה נדרשת הזמנה  מהי רמת המלאי של המוצר אשר מצריך לבצע הזמנה ? נניח שוב שחברה מוכרת 5 יח' ממוצר בממוצע בכל יום וחושב מלאי ביטחון של 50 יח' אם האספקה מתבצעת אחת לחודש (30 יום ) נקודת ההזמנה תחושב באופן הבאה:

50 יח' מלאי ביטחון ועוד 5 יח' נמכרות בממוצע ביום כפול 30 ימים תדירות בין אספקה לאספקה        200 =50+(5*30)

כלומר נקודת ההזמנה תהיה  בכל פעם שהמלאי יגיע ל200 יחידות  שם תתבצע הזמנה חדשה

גודל ההזמנה : מגדיר את  כמות  היחידות אשר תוזמן בכל נקודת הזמנה , בדוגמא שלנו המלאי בעת ההזמנה היה 200 יח' (נקודת הזמנה)  , מלאי הביטחון שלנו מוגדר 50 יח' ,                                            כך שגודל ההזמנה יהיה   150 =200-50

הפוסט מושגי יסוד בניהול מלאי הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>
גישת 5s ככלי לגיבוש גישה של מצוינות תפעולית https://newprism.co.il/%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%aa-5s-%d7%9b%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%9c%d7%92%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a9-%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%a6%d7%95%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%a4%d7%a2/ Tue, 15 Nov 2022 09:23:55 +0000 https://newprism.co.il/?p=4135  S 5 הינה שיטה שמקורה ביפן ומושתת על שני ערכים: כבוד לעובד וכבוד לסביבת העבודה שלו. שיטה זו מבליטה את הצורך  לבחון את סביבת העבודה של העובד ומעורבותו מתוך הבנה שככל שסביבת העבודה של העובד תהיה נקיה יותר ,מסודרת יותר  ,כך ניתן יהיה  לשפר את איכות הייצור ,להקטין טעויות ולשפר את פרודוקטיביות הייצור  .השיטה מעבירה […]

הפוסט גישת 5s ככלי לגיבוש גישה של מצוינות תפעולית הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>

 S 5 הינה שיטה שמקורה ביפן ומושתת על שני ערכים: כבוד לעובד וכבוד לסביבת העבודה שלו.

שיטה זו מבליטה את הצורך  לבחון את סביבת העבודה של העובד ומעורבותו מתוך הבנה שככל שסביבת העבודה של העובד תהיה נקיה יותר ,מסודרת יותר  ,כך ניתן יהיה  לשפר את איכות הייצור ,להקטין טעויות ולשפר את פרודוקטיביות הייצור  .השיטה מעבירה את האחריות לסביבת העבודה אל העובד כגורם שמתכנן ,מנהל ומבקר את התהליך .            השיטה מבוססת על חמישה עקרונות אשר יישומם יוביל לייצור מוצר איכותי יותר, באופן יעיל יותר :

Sortמיון ,הסרת כל הפריטים הבלתי נחוצים בסביבת העבודה, כל אותם  הפריטים שאינם נדרשים לייצור או לפעילות  ואינם נחוצים  באזור העבודה.

Set in order-לסדר,בשלב זה מארגנים מחדש את הפריטים שזוהו כנחוצים בסביבת העבודה.

Shine-ניקיון, הניקיון  משפיע  באופן ישיר על היכולת לייצר מוצרים  איכותיים וצריך להיות חלק מתהליך העבודה.

Standardize  להגדיר כסטנדרט, מטרתו של שלב זה לבנות שיטה אשר תבטיח באופן סדור  את שלושת השלבים הראשונים.

Sustain-לקיים ,משמעותו של שלב זו  הינה  לקבע  את ארבעת השלבים הקודמים לחלק מהתרבות הארגונית ומשגרת היומיום.

יתרונות  השיטה:

הפחתת עלויות , צמצום בזבוז של מלאים, שטחים, שינוע, תנועות מיותרות.

קיצור זמני Set up  ע"י קיצור זמני העבודה העקיפה.

שמירה על  אמצעי הייצור וסביבת הייצור  מסודרים ונקיים יותר ככלי להפחתת טעויות ושיפור האיכות.

שיפור  רמת הבטיחות : מניעת תאונות אשר מקורן  מפריטים שלא צריכים להיות  ברצפת הייצור.

העלאת רמת האחזקה: הפיכת פעולות האחזקה לחלק מהשגרה היומיומית תקטין את  הצורך בתחזוקת שבר ותצמצם את פרק הזמן הממוצע בין תקלות (M.T.B.F )

הפוסט גישת 5s ככלי לגיבוש גישה של מצוינות תפעולית הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>
ניתוח שרשרת האספקה באמצעות מודל SCOR https://newprism.co.il/%d7%a0%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%97-%d7%a9%d7%a8%d7%a9%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%a1%d7%a4%d7%a7%d7%94-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%9c-scor/ Tue, 15 Nov 2022 09:16:01 +0000 https://newprism.co.il/?p=4127 האתגר העיקרי של שרשרת אספקה בארגון הוא לספק מוצרים    בזמן הנכון,  באיכות הנכונה ובכמות הנכונה   כל זאת תוך שמירה על גמישות תפעולית. קיימות שיטות שונות לניתוח שרשרת האספקה, כשהמובילה בהן היא מודל  SCOR, מודל ניתוח ומדידה של שרשרת אספקה, פרי יוזמתו של ארגון ה-Supply Chain Council העולמי, הממשיך להתפתח ולהתעדכן הודות למשוב המתקבל מכ-800 […]

הפוסט ניתוח שרשרת האספקה באמצעות מודל SCOR הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>

האתגר העיקרי של שרשרת אספקה בארגון הוא לספק מוצרים    בזמן הנכון,  באיכות הנכונה ובכמות הנכונה   כל זאת תוך שמירה על גמישות תפעולית.

קיימות שיטות שונות לניתוח שרשרת האספקה, כשהמובילה בהן היא מודל  SCOR, מודל ניתוח ומדידה של שרשרת אספקה, פרי יוזמתו של ארגון ה-Supply Chain Council העולמי, הממשיך להתפתח ולהתעדכן הודות למשוב המתקבל מכ-800 חברות הפעילות בתחום.

מודל SCOR (SUPPLY CHAIN OPERATIONAL REFERENCE ) מגדיר חמישה תהליכי מפתח :

  1. תכנון
  2. ייצור
  3. מיקור
  4. הפצה
  5. החזרות.

למודל SCOR שתי מטרות עיקריות:

  1. מדידה של ביצועי שרשרת האספקה והשוואה מובנית בין הביצועים במצב הקיים לאסטרטגיה העסקית. עצם הגדרה של מדדים בסטנדרט בינלאומי מאפשר השוואה (Benchmark) לחברות דומות אשר עושות שימוש באותו סטנדרט .
  2. אבחון שרשרת האספקה וגיבוש פתרונות לשיפור על מנת להגיע מהמצב הקיים לרצוי, כל זאת בעזרת מתודולוגיית ניתוח מובנית.

כיום מודל SCOR הינו באחריות ובתחזוקה של ה-Supply chain council, קונסורציום של כ-800 חברות בעולם מכל התחומים  המודל מתעדכן ומשתפר בכל שנה הודות למשוב המתקבל מחברות הקונסורציום. המודל הפך לסטנדרט ומוגדר כ-Best practice בכל הקשור לניתוח ומדידה של שרשרת אספקה בעולם.

שרשרת אספקה נבדלות ביניהן בכך שמאפייני השרשרת (מבנה עלויות, מאפייני ביקוש ובגרות המוצר, דרישות הלקוחות וכד') שונים בכל שרשרת. לכל שרשרת יתכנו יעדים שונים ופתרונות אחרים ניתן לבחון את תפקודן במספר דרכים

ניתוח הזרימה הפיסית של החומר:

ניתוח זרימת החומר הפיסי לאורך כל האתרים – יש למפות את הזרימה הגיאוגרפית של החומר בכל שרשרת, ולחשב מדדי ביצוע שונים לכל "מקטע" משמעותי. לדוגמא, אם אנו מפיצים תוצרת גמורה מהמפעל בישראל למחסן הפצה באירופה, יש לחשב את עלויות ההפצה, עלויות האחסון, רמות המלאי, זמן האספקה וכד'.

ניתוח זרימת התהליך והמידע בארגון:

מיפוי מצב קיים : מיפוי תהליכי העבודה מתחיל ברמת-על, ומטרתו איתור הזדמנויות משמעותיות.

המיפוי הינו עבור תהליכי ה-Source, Make, Deliver, Return, ו-Plan.

ניתוח פרודוקטיביות של התהליך :

חישוב מדדי ביצוע כגון זמן תהליך וזמן תקורה. מדדי הביצוע שיחושבו צריכים להתאים למדדי המפתח להצלחה שהוגדרו לכלל השרשרת.

זיהוי הזדמנויות לשיפור :

יש להגדיר תרשים תהליך מוצע, תוך זיהוי הזדמנויות לשיפור וציון פרויקטים פרטניים להשגת השיפור.

לסיכום , למתודולוגיית ה-SCOR מספר תועלות בולטות, אשר מייחדות אותה ביחס לשיטות אחרות בתחום:

  1. הגדרה של שרשראות האספקה בארגון – "יישור קו" בארגון לגבי אילו שרשראות אספקה קיימות בארגון, מי הלקוח הסופי של כל שרשרת ומה נקודת המפתח להצלחה של כל שרשרת. הגדרה זו תהווה את הבסיס לכל יוזמת שינוי בתחום. לעיתים להגדרה זו השלכות משמעותיות, מכיוון שהן ישפיעו על המבנה הארגוני וחלוקת האחריות בארגון, יגדירו את המודד והנמדד, יציפו אזורים ללא אחריות ניהולית ברורה וכד'.
  2. שיטת מדידה מובנית תוך שימוש ב-Benchmark – אין כיום ויכוח על חשיבות המדידה. אך בחירת המדדים הנכונים יכולה לעשות את ההבדל בין קבלת ההחלטות הנכונות והלא נכונות. ה-SCOR מגדיר את אותם מדדים באופן מדויק וענייני. בעזרת הגדרה אחידה ואוניברסלית, מבצעות חברות, Benchmark לגבי ביצועיהן, בהתאם לתעשיה בהם הן פועלות.
  3. מאסטרטגיה לטקטיקה – SCOR עוסק בשרשרת האספקה, מלמעלה למטה (Top-down), תוך התייחסות וקישוריות בין הרמה האסטרטגית של הארגון לבין הרמה הטקטית (מה עושים מחר בבוקר, מה עושים בשנה הקרובה). לדוגמא: נוצר קשר ברור בין ההחלטה להקטין את עלויות שרשרת האספקה לבין פרויקט שמאפשר אספקה ישירה ללקוח (ללא מעבר במרכז הפצה).
  4. ישימות – ה-SCOR ישים בכל תעשיה, כמעט בכל גודל ובכל רמת מורכבות. ה-SCOR ישים בתעשיות mass-production, בתעשיות high-mix, ואף בארגונים שאינם יצרניים (ארגוני סחר ולוגיסטיקה). בין ארגונים שמיישמים SCOR ניתן לציין את HP, 3M, בואינג, קוקה קולה, DHL ועוד.

הפוסט ניתוח שרשרת האספקה באמצעות מודל SCOR הופיע לראשונה ב-ניו פריזמה.

]]>